Sibirisk snö till adventsfikat? Bild lånad från recept.nu

Baka något snöigt till tredje advent!

Hem & Fritid 
Snart är det tredje advent och för många så innebär det kanske adventsfika. En tradition vi på WeatherPal gärna uppmuntrar till. Här kommer därför tre stycken snövita bakverk att bjuda dig själv och vännerna på till helgen.
Artikel senast uppdaterad 09 december 2015
Snöbollar

Bild lånad från recept.nuBild från recept.nu

Tidsåtgång: ca. 30 min.
Receptet ger: 20-25 st bollar

Du behöver:
200 g vit choklad
2.5 dl kokosflingor
1 msk pressad citron
Kokosflingor till dekoration

Gör så här:
1. Smält chokladen på låg värme i en kastrull.
2. Tillsätt kokosflingor och citronsaft.
3. Ställ kastrullen åt sidan tills smeten är ljummen.
4. Forma små kulor av smeten, rulla i kokos och lägg på ett fat. Ställ in i kylen till bollarna har stelnat.


Receptet är lånat från recept.nu


Jultårta

Bild lånad från recept.nuBild från recept.nu

Tidsåtgång: ca. 1 timme
Receptet ger: 1 tårta

Du behöver:
2 1/2–3 dl mjöl
1 dl socker
1/2 msk malen kanel
1/2 msk malda nejlikor
3/4 tsk malen ingefära
1/2 msk bikarbonat
3/4 dl sirap
2 1/2 dl filmjölk
1 dl smält smör
6 maränger
kakaopulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en kakform.
2. Blanda samman mjöl, socker, kanel, nejlikor, ingefära och bikarbonat. Smält smöret och häll i sirapen och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i ca 45 minuter, känn med en sticka om kakan är klar. Är stickan fuktig, grädda en kort stund till. Ta ut kakan och lägg upp den på ett tårtfat. Krossa och strö maränger ovanpå och sikta lite kakaopulver överst.


Receptet är lånat från recept.nu


Sibirisk snö

Bild lånad från Hemmets Journal.Bild från Hemmets Journal.

Tidsåtgång: ca. 1 timme och 30 min.
Receptet ger: 4 portioner

Du behöver:
2 gelatinblad
1 dl mellangrädde, 27%
2 äggvitor
2 dl frysta lingon, tinade
1 msk sötningsmedel
1 msk tinade lingon

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Grädde och äggvitor ska vispas var för sig.Vispa grädden. Obs! Det tar lite längre tid att vispa mellangrädde än vanlig vispgrädde. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
2. Smält gelatinbladen på svag värme i den vätska som finns på gelatinbladen efter blötläggningen.
3. Rör samman grädde, lingon, smälta gelatinblad och sötningsmedel. Vänd till sist ner äggviteskummet.
4. Häll över smeten i en skål och täck med plastfilm. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med lingon vid servering.

Receptet är lånat från Hemmets Journal.



Hoppas ni får en mysig adventsfika!