Dimma på hösten är ju inte helt ovanligt.

Hur överlever man höstmörkret?

Hälsa 
Alla har väl en åsikt kring hösten och mörkret. Vilken kategori tillhör du? Den som tar det som det kommer och njuter av att få stanna inne med tända ljus, eller den som lider av att dygnet har så få ljusa timmar och har svårt att komma ut?
Artikel senast uppdaterad 04 november 2014
Hur beskriver man bäst hösten? Är det när det är grått, grått, grått ute och regnet strilar var eviga dag? Eller är det när det är mörkt när man går till jobbet och lika mörkt när man går hem? Den viktigaste frågan är kanske hur man överlever när solen lyser med sin frånvaro.

Först och främst gäller det att fånga det lilla ljus vi får. Gå en promenad på lunchen och se till att komma ut på helgerna. Skaffa hund, eller varför inte barn, då kan jag lova dig att du kommer ut.

"Även om dagarna generellt är grå under hösten, så brukar det ofta vara åtminstone någon timme med sol då och då", säger meteorolog Eva Strandberg. "Lyssna på väderleksrapporten och försök tima in en promenad eller en utomhusaktivitet när solen väl tittar fram."

Eller varför inte bara omfamna mörkret och acceptera att vi bor långt norrut på jordklotet? Tänd ljus, drick te, mys i soffan med bra böcker. Spela sällskapsspel eller titta på bra filmer. Hösten är kanske inte bara grå och tråkig utan ger faktiskt en bra anledning till att stanna inomhus hela dagen.