Höstkänslan är här!

Lågtryck bidrar till höstkänsla och stora regnmängder

Aktuellt 
Ett lågtryck har under helgen bjudit på rejäl höstkänsla i Götaland och Svealand. Blygsamma temperaturer, vind och delvis intensivt regn. Tyngdpunkten på regnet har framförallt drabbat norra Götaland och östra Svealand där det noterats stora regnmängder.
Artikel senast uppdaterad 06 september 2015
Under helgen har delar av Götaland och Svealand berörts av intensivt regn. I morse kunde vi notera att flera stationer uppmätt mer än 40 mm under det senaste dygnet. Störst regnmängder har vi fått i Älgarås i norra Västergötland med 66,8 mm, Asker i Närke med 64,2 mm och Gårdsjö i norra Västergötland med 63,2 mm. Under söndagen har det fortsatt regna intensivt över östra Götaland och östra Svealand. Preliminära siffror visar att det kommit 30,1 mm i Adelsö utanför Stockholm vilket adderas till de 44,7 mm som noterats under natten som var.

Det lågtryck som ligger som grund till det ostadiga vädret förskjuts nu åt sydost och ikväll lämnar det mesta av regnet landet österut. En del skurar väntas fortsatt beröra Gotland och möjligen Roslagen, men i övrigt blir det uppehåll.