Lisa Frost: " När jag jobbar vill jag ha ett riktigt kraftigt oväder. Det är något att bita i!"

WeatherPal 
Vi på WeatherPal-redaktionen vill presentera oss lite närmare för dig, och tänkte att en serie intervjuer är ett bra sätt. I den här serien får du chans att lära känna alla oss på redaktionen lite närmare. Denna vecka presenterar vi Lisa Frost!
Artikel senast uppdaterad 19 juni 2013

- Vem är du?

Jag heter Lisa Frost, är stockholmare men bor numera i Norrköping.


- Varför ville du bli meteorolog?

Jag gled in på den banan lite på ett bananskal. Jag ville bli lärare och gick natur-basåret på Stockholms lärarhögskola. Jag fastnade för fysiken och hoppade på naturvetarprogrammet i Uppsala. Efter två år skulle man inrikta sig på något specifikt. Jag gick då en introduktionskurs i meteorologi och sen var jag fast!- Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Vi jobbar ofta morgon och börjar kl. 04.30 eller 05.00. Vi medverkar då i P4:s alla lokalradiostationer, skriver prognoser till svenska, norska och finska tidningar. Flera skrattattacker hinner vi också med under ett 8-timmars pass...


Lisa åker väldigt gärna slalom. När vädret inte tillåter det så ägnar sig Lisa åt inomhussporter så som filmtittning. Hon har över 700 dvd-filmer i sin ägo.


- Vilket är ditt favoritväder?

När jag är ledig vill jag ha 10 grader kallt, sol och massor med snö. Och helst en nypistad slalombacke. När jag jobbar vill jag ha ett kraftigt oväder som drar in över Sverige. Det är något att bita i!