Bli inte ledsen om det regnar på din bröllopsdag. Regn i brudkronan betyder lycka!

Regn i brudkronan betyder lycka

Aktuellt 
Pingst är en populär tid för bröllop och kanske är det på lördag många kyrkklockor som kommer att klämta för nygifta par runt om i landet. Det stora frågan är om det blir regn eller solsken.
Artikel senast uppdaterad 30 maj 2017
Enligt kristen tro så är pingsten glädjens dag, det var då den helige ande uppenbarade sig för Jesu lärjungar, sju veckor efter korsfästelsen, uppenbarelsen och himmelsfärden.

Anledningen till att många brudpar väljer att gifta sig under pingsten har kanske mest med vädret att göra. Våren eller kanske till och med sommaren har anlänt till Sverige, naturen är grön och det har börjar att blomstra.

Årets pingsafton blir dock ganska ostadig i söder med mycket moln och regn. Temperaturen kan ändå stiga upp till dryga 20 i södra Götaland. I norr blir det mest uppehåll men ganska blygsamma temperaturer. I norra Norrland landar temperaturen på mellan 5 och 10 grader. 

Många brudpar önskar säkert sol och uppehåll, men enligt gammal folktro ska ju regn i brudkronan betyda lycka. Regnet betyder det att äktenskapet blir kärleksfyllt då regndropparna symboliserar de tårar som bruden inte behöver fälla senare i äktenskapet.