Reseguide för februari

Hem & Fritid 
Är du trött på kylan? Längtar du till sol och värme? Eller saknar du snö och skidåkning? Här kommer några platser som du kan drömma dig bort till.
Artikel senast uppdaterad 04 februari 2017

För den som älskar snö kanske Alperna lockar under februari, eller varför inte de svenska fjällen nu när det börjar ljusna allt mer. Viktigt att tänka på är att hålla sig uppdaterad om lavinläget. För de svenska fjällen besöker du Snörapporten som visar läget för respektive anläggning. 

Drömmer du istället om sol och värme finns det många platser runt om i världen som kan erbjuda det. Exempel på detta är Thailand, Indien, Sri Lanka och Maldiverna

Anledningen till det torra vädret i Sydostasien i februari är vintermonsunen som ger torrare och något svalare väder. Sommarmonsunen ger det motsatta med kraftiga regn och lite högre temperaturer. I Maldiverna är februari den torraste månaden med ca 4 regndagar och dagstemperaturer på 30 grader. 


Andra solsäkra platser är bland annat: Västindien, Egypten och Sydafrika.

Även södra Australien bjuder på sol och värme i februari. Här ligger temperaturerna på mellan 25 och 30 grader dagtid och antalet regndagar varierar en del. I den norra delen är det riktigt varmt med drygt 30 grader men samtidigt blött med upp emot 20 regndagar. 

Samtlig information kommer från Stora boken om semestervädret av L-G Nilsson, som beskriver klimatet för flera resmål runt om i världen.