Blir det bra fyrverkeriväder vid tolvslaget?

Så blir vädret under nyårsafton

Aktuellt 
Vädret under nyår varierar kraftigt från år till år och årets nyår ser ut att bjuda på milt och grått väder i vårt avlånga land.
Artikel senast uppdaterad 30 december 2014

Mildare luft har strömmat in över landet vilket gör att det blir milt väder runt om i landet på nyårsafton. På dagen får vi allmänt mellan 0 och 6 plusgrader, utom i delar av västra Svealand och nordligaste Norrland där det kan bli någon minusgrad. Det blir mycket moln och lokalt i Götaland och södra Norrland kan lite regn passera. Annars är det främst i Jämtlands- och Lapplandsfjällen som vi får både regn och snö.

Under kvällen minskar molnigheten en del och det är främst i fjällen som vi får lite nederbörd. Till tolvslaget får Götaland och Svealand mycket moln, men här och var kan luckor i molntäcket förekomma. Störst chans till större luckor får nordöstra Götaland. Norrland får omkring halvklart väder, fjällen mulet, och även här finns det chans till områden med luckor. Natten blir mild med plusgrader på de allra flesta håll, det är bara lokalt som vi får minusgrader.