Är du redo för vinterns löprundor?

Så klär du dig för vinterlöpningen

Hem & Fritid 
Snö, minusgrader och mörker. Inget löparväder... Eller? Du kan absolut fortsätta springa i vinter, du behöver bara rätt utrustning!
Artikel senast uppdaterad 02 december 2012
Det där tröttsamma talesättet om "inget dåligt väder" utan bara "dåliga kläder" stämmer extra bra när det gäller löpning. Det går faktiskt att springa i nästan alla väder, men varje säsong ställer olika krav på din klädsel. För dig som vill hålla igång löparvanan året runt har vi på WeatherPal samlat ihop några goda råd.

Bra att ha när du springer i kyla och snö:

- Pannlampa. Om du inte lyckas pricka in de få timmarna dagsljus, eller har tillgång till ett välupplyst spår, så är en pannlampa användbar. De finns i de flesta sportaffärer och behöver inte kosta mycket.

- Dobbsulor. Dessa monteras fast under dina vanliga löparskor och ger bra grepp på snö och is.

- Underställ. Tunna tajts och långärmad polotröja isolerar värmen men transporterar svett.

- Vindtätt ovanpå. Är det riktigt kallt kan du ha ett par lösare byxor utanpå understället. Upptill är det vindtät jacka som gäller.

- Mössa och vantar. I sportbutiker finns tunna, smidiga sådana, anpassade för att skydda mot vind utan att kännas för klumpiga.


Att tänka på:

- Lager på lager är klädkoden.
- Är luften mångminusgradig, andas genom näsan. Då värms luften upp mer innan den når lungorna.
- Klä dig inte för varmt, då blir det snabbt outhärdligt när du får upp flåset. Värm istället upp inomhus innan du går ut så står du lättare ut med de första minuterna i kylan.

Lycka till med vinterlöpningen!

Källa: Löplabbet