Eart Hour i Kanada 2010. Foto: Jeremiah Armstrong WWF

Släck för en ljusare framtid

Aktuellt 
Lördagen den 28 mars släcker vi ner ljuset och stänger av onödiga elektriska apparater under en timme för att uppmärksamma klimatfrågan.
Artikel senast uppdaterad 26 mars 2015

Earth Hour är ett initiativ som drivs av Världsnaturfonden WWF med syftet att uppmärksamma nutidens klimat- och miljöproblem. Släckningen är en politisk symbolhandling me syftet att skicka en signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Earth Hour startades 2007 och sedan dess har företag och privatpersoner uppmuntrats att släcka ner lampor och stänga av elektriska apparater i en timme under den sista lördagen i mars. För oss som bor i Sverige (UTC+1) släcker vi ner från 20:30 och en timme framåt.

I år handlar Earth Hour i Sverige också om fyra klimatvärstingar: bilen, biffen, bostaden och börsen. Läs mer om hur dessa fyra B:n påverkar vår planet och få tips på vad du själv kan göra åt det.

Varför inte engagera sig i detta och göra en mysig kväll av det hela? Ett tips är att bjuda över några vänner, släcka ner belysningen och tända lite levande ljus. Mer information om Earth Hour hittar ni på Världsnaturfondens hemsida.