Stormen Ole

Aktuellt 
Ett djupt stormlågtryck väntas beröra norra Sverige nu under helgen. I Lapplandsfjällen samt öster därom är det risk för mycket höga vindhastigheter.
Artikel senast uppdaterad 07 februari 2015

Det stormlågtryck, som fått namnet Ole, rör sig nu in över de nordligaste delarna av Skandinavien. Vinden tilltar och på många håll i norra fjällkedjan väntas höga vindhastigheter. SMHI har utfärdat varningar för storm i medelvind i Lapplandsfjällen samt varning för mycket hård vind i Jämtlandsfjällen. Det kraftigaste vindbandet väntas ligga kring länsgränsen mellan Norrbotten och Västerbottens län. Vinden i kombination med de täta snöbyarna medför nedsatt sikt och det är stor risk för snödrev.

Det blir även blåsigt öster om fjällkedjan. Klass-2-varningar är utfärdade för norra Norrland inland där det är risk för stormbyar. Värst drabbade områden ser ut att bli södra Norrbottens inland samt norra Västerbottens inland där vi kan nå vindbyar mellan 25 och 28 m/s. I delar av södra Norrland samt norra Norrlands kustland är det risk för mycket hårda vindbyar.

Mer information om varningsläget hittar du på smhi.se.

Lågtryck rör sig bort mot Finland under natten till söndag och vinden avtar efterhand.