Foto: Skylight

Veckans väder v.24

Aktuellt 
Sol på många håll i dag, men från i morgon blir det mera ostadigt. Regnväder avlöser varandra, skurar och blåsigt ser det ut att bli i slutet av veckan.
Artikel senast uppdaterad 12 juni 2013

Morgonens dimmoln som täcker stora delar av norra Götaland och Värmland lättar fram på dagen och det blir övervägande soligt väder. Även i resten av landet blir det soligt på många håll, men i Gävleborg och på sina håll i nordöstra Norrland blir det en del regnskurar. I östra Götaland kan vi i dag få upp mot 25 grader, i övriga Götaland och i Svealand allmänt runt 20 grader. I Norrland däremot 10-17 grader.

Moln och regn närmar sig från Nordsjön och kommer in över västkusten i kväll. Det sprider sig åt nordost över landet och i morgon, torsdag, blir det regn från Skåne i söder upp över södra Norrland. En del sol blir det ändå i norra Norrland. Götaland får 15-20 grader, Svealand 12-18, södra Norrland runt 10 och i norra Norrland 15-20 grader. Regnet når upp över Västerbottens län till kvällen medan midnattssolen troligen lyser över Norrbotten.

fredag rör sig regnet bort österut, men det följs av skurar så även fredagen blir blöt över stora delar av landet. 15-20 grader, utom längst i norr där det blir runt 10. Blåsigt i Götaland med hårda, byiga västliga eller sydvästliga vindar.

lördag passerar en mindre högtrycksrygg och det blir en del sol över landet. Skurarna drar bort från norra Norrland och i söder kan det dyka upp enstaka regnskurar. Temperatur allmänt runt 20 grader.

Mera regn drar in till på söndag och framför allt Götaland och Svealand ser ut att få en hel del skurar.

Det ostadiga vädret håller i sig också in i nästa vecka.