Så använder du WeatherPal

På WeatherPals startsida hittar du det mesta du behöver veta om vädret just nu och de kommande tio dagarna.

Varje dag publicerar SMHIs väderredaktion vädernyheter och intressanta artiklar om aktuella händelser där vädret har en roll. WeatherPal är en social samlingspunkt kring väder, där besökaren bland annat kan kommentera sitt och sina vänners väder via Facebook och följa vad WeatherPal-redaktionen och andra skriver på Twitter om vädret just nu. Tjänsten är anpassad för både datorer och mobila enheter och innehåller 10-dygnsprognoser, interaktiva väderkartor samt säsongsaktuella uppdateringar om sjöväder, pollen, badtemperaturer m.m.

I rutan "Sök ort" kan du söka bland 2,3 miljoner orter i hela världen. Vädret för den aktuella orten visas direkt under sökrutan. Har du inte sökt upp en ort visas vädret för din valda hemort, och har du inte ställt in din hemort ännu visas vädret för Stockholm. Börja därför med att...

1. Positionera dig!
Detta gör du genom att trycka på knappen för positionering och låta WeatherPal se din aktuella position. Du kan också söka upp orten manuellt. Välj orten som hemort genom att klicka på hus-symbolen till vänster om ortens namn.
2. Dela och kommentera vädret
Har du något att säga om vädret? Logga in på WeatherPal via ditt Facebook-konto, så kan du dela ditt eller andras väder på Facebook ihop med en kommentar.
3. Spara favoritorter
  • Sök fram en ort i sökrutan
  • Klicka på stjärnan till höger om ortens namn. Dina favoritorter visas sedan under sökrutan på startsidan.
4. Översiktlig prognos
Detta är prognosen som visas direkt under sökrutan. För varje dygn ser du: en symbol för vädret mitt på dagen, max- och min-temperatur under dygnet, samt vinden mitt på dagen.
5. Detaljerad prognos
Klicka på alla dagnamn i datumlistan för att se mer detaljerade dygnsprognoser.
6. Använd väderkartorna
Under fliken Kartor kan du följa vädrets utveckling från olika kartvyer.
  • Välj området du vill titta på i menyn ovanför kartan
  • Välj mellan att visa moln, temperatur, vind eller lufttryck med knapparna ovanför kartbilden
  • Dra i reglaget eller klicka dig fram bland dagarna för att följa vädrets utveckling!
7. Kommentera
Allt du kommenterar om antingen väder eller artiklar på WeatherPal postas på din Facebook-vägg. För att kunna kommentera måste du därför vara inloggad på Facebook.

Varför logga in med Facebook?

WeatherPal ger dig möjlighet att kommentera och diskutera vädret med andra. Facebook är den största samlingsplatsen på internet, därför har vi valt att knyta många funktioner till ditt Facebook-konto för att du på enklast sätt ska få ut det mesta av WeatherPal.

När du loggat in kan du:

  • Se dina vänners väder
  • Kommentera och dela ditt och andras väder
  • Publicera kommentarer om vädret på din vägg